Kun 299 kr for en webhåndbog, der kommer rundt om det hele!

Nyhedsbrev NU MED ARKIV

Webdesign 101 nyhedsbrevet udkommer den første uge i hver måned. Du kan finde tidligere numre i Nyhedsbrev arkivet.

Om dette nyhedsbrev

Send en e-mail til newsletter@webdesign101.dk for at få det gratis nyhedsbrev en gang om måneden.

Afmelding

Du bliver slettet fra modtager­li­sten, hvis du sender en e-mail til newsletter@webdesign101.dk med emnet (subject) "Afmeld".

Kildekode til "Webdesign - illustreret håndbog"

En del af eksemplerne i håndbogen er ret omfattende. Jeg har nu lavet en serie websider, hvor en del af eksemplerne præsenteres i et lettilgængeligt format til direkte kopiering. Find dem på websiden Kildekode til eksempler

Password-beskyttelse af visse websider

Problemet har at gøre med udskrift til printer af de websider fra Webdesign 101, hvor Ger Versluis' HV-menu anvendes. Problemet, og den test, jeg gerne vil have dig til at udføre, er beskrevet på websiden Brugertest.

DHTML slidehows (billedvisning)

Skal jeg dømme efter mine kursisters interesse er JavaScript slidehows et populært tema. Mine første artikler om emnet var simpelthen de samme lektioner, jeg gav til de interesserede.

For nylig har jeg fået en mere personlig interesse i emnet. Det har foreløbig ført til 4 nye, supplerende artikler direkte om emnet, som du kan læse på Slideshow med overblænding og følgende.

Dynamiske effekter ved hjælp af clip-attributten

Et spinoff af samme engagement førte mig til fornyet interesse for et HTML-elements clip-attribut, og overvejelser over, hvorledes den kunne anvendes bl.a i slidehows og lignende applikationer. Så det skrev jeg et par sider om i min webdesign notesblok. Du finder dem på på websiderne om Clip-attributten .

Ændring af et elements tekstindhold

Er du klar over, at du kan ændre på et HTML-elements indhold, således at f.eks. indholdet af en overskift bliver ændret ved mouseover, klik eller lignende.

Det har jeg skrevet en lille artikel om, komplet med eksempelr og en væsentlig tilføjelse til mit DHTML modulbibliotek. Læs mere på websiden Ændring af et elements indhold.

Hot links

Hvis din website har mere end 10-12 sider, bør du have en lokal søgemaskine. Den nemmeste måde at etablere en sådan på er, at tegne et abonnement på en online tjeneste. Jeg bruger AtomZ.com. Deres bedste tilbud er en gratis online søgetjeneste. Den virker i mine øjne fortrinligt.

Den egentlige årsag til denne lille epistel er, at jeg har (gen)fundet en lille prisbelønnet Java Applet søgemaskine af Patrik Lundin, der er helt fantastisk, hvis du vil have din egen lokale søgemaskine. Kan downloades fra www.lundin.info

Skærmbillede af Java Applet søgemaskine

Månedens bogmærke

Hvis du har brug for at lave specielle dynamiske effekter på din hjemmeside, kunne du godt lave en Flash movie. Men jeg synes, det er bedre at lave effekter med dynamisk HTML. Det er lettere, og læses af alle moderne browsere. I modsætning til, hvad Macromedia forsøger at bilde os ind, er moderne browsere ikke forsynet med en Flash Player. For at fremme sagen har jeg lavet et DHTML modulbibliotek med foruddefinerede funktioner til at skabe effektfulde websider - flyt på elementerne, animer elementer, skjul dem og vis dem efter forgodtbefindende + mange andre andre effekter.

Med venlig hilsen og tak for din opmærksomhed:
Jørgen Farum Jensen
Ikast, februar 2003

Færdigredigeret og udsendt: 2. februar 2003