Kun 299 kr for en webhåndbog, der kommer rundt om det hele!

Nyhedsbrev NU MED ARKIV

Webdesign 101 nyhedsbrevet udkommer den første uge i hver måned. Du kan finde tidligere numre i Nyhedsbrev arkivet.

Om dette nyhedsbrev

Send en e-mail til newsletter@webdesign101.dk for at få det gratis nyhedsbrev en gang om måneden.

Afmelding

Du bliver slettet fra modtager­li­sten, hvis du sender en e-mail til newsletter@webdesign101.dk med emnet (subject) "Afmeld".

Grafisk rollover med ultrahurtig overførselstid

Skal du lave en grafisk rollover skal du betænke, at overførselstiden for din webside øges betragteligt, des flere knapper der er. Artiklen Hurtig grafisk rollover demonstrerer, hvordan du reducerer overførselstiden til en tiendedel eller mindre. Burde være tvungen læsning for alle websmede...

Kildekode til "Webdesign - illustreret håndbog"

En del af eksemplerne i håndbogen er ret omfattende. Jeg har nu lavet en serie websider, hvor en del af eksemplerne præsenteres i et lettilgængeligt format til direkte kopiering. Find dem på websiden Kildekode til eksempler.

Password-beskyttelse af visse websider

Det kan være interessant kun at give en del af brugerskaren adgang til til visse websider på et websted. Der er en mængde metoder til at klare denne sag. De fleste af dem baserer sig på ASP- eller PHP-programmering, eller direkte kontrol med webserveren. Her præsenterer jeg imidlertid et JavaScript, der kan klare denne sag, uden indviklede serverside scripts. Passwordbeskyttelse af visse websider.

DHTML slidehows (billedvisning)

Skal jeg dømme efter mine kursisters interesse er JavaScript slidehows et populært tema. Mine første artikler om emnet var simpelthen de samme lektioner, jeg gav til de interesserede.

For nylig har jeg fået en mere personlig interesse i emnet. Det har foreløbig ført til 4 nye, supplerende artikler om emnet, som du kan læse på Slideshow med overblænding og følgende.

Ændring af et elements tekstindhold

Er du klar over, at du kan ændre på et HTML-elements indhold, således at f.eks. indholdet af en overskrift bliver ændret ved mouseover, klik eller lignende.

Det har jeg skrevet en lille artikel om, komplet med eksempler og en væsentlig tilføjelse til mit DHTML modulbibliotek. Læs mere på websiden Ændring af et elements indhold.

Hot links

Hvis din website har mere end 10-12 sider, bør du have en lokal søgemaskine. Den nemmeste måde at etablere en sådan på er, at tegne et abonnement på en online tjeneste. Jeg bruger AtomZ.com. Deres bedste tilbud er en gratis online søgetjeneste. Den virker i mine øjne fortrinligt.

Den egentlige årsag til denne lille epistel er, at jeg har (gen)fundet en lille prisbelønnet Java Applet søgemaskine af Patrik Lundin, der er helt fantastisk, hvis du vil have din egen lokale søgemaskine. Kan downloades fra www.lundin.info

Skærmbillede af Java Applet søgemaskine

Månedens bogmærke

Er du interesseret i moderne webdesign, er der et website, du straks bør føje til dine bogmærker: A List Apart - for people who make websites. A List Apart er en næsten uudtømmelig kilde til inspiration og sommetider provokation fra nogle af fagets bedste.

Med venlig hilsen og tak for din opmærksomhed:
Jørgen Farum Jensen
Ikast, februar 2003

Færdigredigeret og udsendt: 2. februar 2003