Webdesign 101: Nyhedsbrev nr 13 - Marts 2004

Man river sig i håret

– når man læser Søren Johannesens online rapport Gider vi ikke W3C?. Rapporten påviser at ud af 2033 offentlige websteder (hjemmesider, der er oprettet af stat, amt og kommuner og af offentlige myndigheder og institutioner) er kun lidt over 3 procent konstrueret i overensstemmelse med W3C's standarder.

Hvorfor skulle de også være det, kunne nogen fristes til at spørge. Ja, for det første fordi det er sund fornuft, og for det andet fordi de skal.

Jeg resumerer rapporten og drager et par personlige konklusioner:
Hvad tænker de på? (Marts 2003).

Webdesign med XHML

Forlaget Globe udgav den 18. marts udgave min bog, " Webdesign med XHTML", der er en håndbog i websidekonstruktion med den nyeste version af HTML, nemlig XHTML 1.0. Bogen er også at argument for websidekonstruktion i ovenestemmelse med standarder, og ikke mindst en vejledning i, hvordan du gør det. Et super supplement til min bog "Webdesign – illustreret håndbog".
Webdesign med XHTML (Marts 2004)

Hvordan "ser" en søgerobot din webside?

Det kan du nu få svar på ved hjælp af følgende link:
Poodle Predictor, et online analyseværktøj, der analyserer din webside og giver dig en fin rapport om, hvordan en søgemaskine analyserer din webside. (Marts 2004)

Simulering af håndholdte webklienter

Jeg har tidligere henledt opmærksomheden på et program til test af websider i forhold til mobiltelefoner og PDA'er. Nu er jeg faldet over en lille add-on til Mozilla og Firebird browserne der gør det muligt i disse browsere med et enkelt klik i View-menuen at se, hvordan en webside tager sig ud i en håndholdt computer (PDA) eller en mobiltelefon.
Hvordan ser websiden ud i en mobiltelefon?. (Marts 2004)

Microsofts betingede kommentarer

Noget upåagtet – i hvert fald af mig og de fleste af de webdesign-kommentatorer hvis arbejde jeg følger – har Microsoft selv fabrikeret nogle udveje for os, der ønsker i vore stylesheets at kunne skelne mellem forskellige versioner af Internet Explorer. Konceptet hedder "Conditional Comments", og jeg fortæller om det på websiden
Betingede kommentarer. (Marts 2004).

Dette nyhedsbrev er færdigredigeret d. 29. marts 2004 og udsendt samme dato til 164 abonnenter.
Med venlig hilsen og tak for din opmærksomhed
Jørgen Farum Jensen

Til nye læsere!

Nogle af mine artikler er vigtigere end andre. Men de kan jo ikke stå på forsiden allesamen. Tjek derfor gamle udgaver af nyhedsbrevet i Nyhedsbrev arkivet.

Om dette nyhedsbrev

Send en e-mail til newsletter@webdesign101.dk for at få det gratis nyhedsbrev en gang om måneden.

Afmelding

Du bliver slettet fra modtagerlisten, hvis du sender en e-mail til newsletter@webdesign101.dk med emnet (subject) "Afmeld".

Klik på mærket for at læse om bogen.