Webdesign 101 nyhedsbrev nr. 14, juni 2004

HTML-lister som dynamiske menuer

Jeg har efterhånden skrevet en del artikler om, hvordan du laver menuer med rollover-effekt alene ved hjælp af CSS, senest i februar, hvor jeg publicerede en guide til CSS-menuer på basis af HTML-lister.
Det drejer sig om artiklerne
Grundlæggende CSS-menuer
og
HTML-liste som navigationsbjælke

Begge artikler er forsynet med kopiere/klistre eksempler.

De indlysende fordele, der er ved at formatere HTML-lister som "flade" menuer, kunne vi ønske os overført til dynamiske menuer,således at indlejrede lister præsenteredes som dropdown undermenuer. Jeg beskriver 7 eksempler på, hvorledes du gør dette i artiklen
Dynamiske menuer med HTML-lister

Scrollbars og formularfelter

For et par uger siden blev jeg jeg spurgt om, hvorledes man laver en pænere udgave af formularens select-boks. Den pågældende havde hæftet sig ved, at man kan ændre farve på scrollbars og mente, at noget lignende måtte kunne lade sig gøre pådet nævnte element.

Det sku' jeg lige tænke over. Hvis du er interesseret i mit svar – der ikke er særligt udtømmende, men dog kan være en ledetråd – må du læse min weblog for 22. maj:
Scrollbars og formularfelter.

Hold vejret

I min bogmærkesamling, som jeg er ved at reorganisere, stødte jeg på et i øvrigt lidt uinteressant websted, Web Alley, som havde dette guldkorn:
Prøv at holde vejret, mens din webside indlæses.

Det er selvfølgelig underforstået, at det skal ske over nettet og med en 56 kilobit/sekund modemforbindelse. Hvis du ikke kan holde vejret så længe, er du enten på gravens rand, eller også er din webside alt for tung.

Apropos bogmærkelister

Jeg har i hundredvis af bogmærker (Favoritter el. Foretrukne) og har det største besvær med at holde styr på dem. Den ovenfor omtalte reorganisering er det 117. forsøg. Det bli'r ikke bedre, har jeg ofte tænkt, før browserfabrikanten kommer med en mulighed for at indtaste kommentarer til bogmærkerne.

Nu er det for sent. J.J. Allaire, manden bag Cold Fusion og HTML-editoren HomeSite, som for et par år siden solgte foretagendet til Macromedia for 310 mio $, har for nylig fra sit nye firma udsendt et ganske fortræffeligt værktøj til netop dette + en hel del mere, som har at gøre med, hvordan man organiserer og bruger sine bogmærker.
www.onfolio.com

Safari testramme

Os, der laver websider på en Windows PC, og ikke har andet i umiddelbar nærhed, har et problem i forhold til Macintosh brugerne – hvordan ser vores websider ud i de browsere, der anvendes på Mac OS?

Der er ingen anden god løsning end at alliere sig med en Mac-bruger. Og helst en, der har lidt forstand på websidekonstruktion, så hun kan hjælpe med at lokalisere eventuelle fejl.

Men for at se, om du er helt af sporet, kan du bruge en Safari testramme, jeg har fundet:
http://www.danvine.com/icapture/

Web Developer Extension til Firefox, Mozilla

Chris Pederick har lavet et fantastisk nyttigt værktøj i form af en add-on til Mozilla-browserne, herunder de forskellige inkarnationer af Phoenix browseren, der nu er endt med navnet Firefox.

Værktøjet installerer en ny menubjælke i Firefox, med en usandsynlig mængde værktøjer til brug for analyse af den webside, der er indlæst i browseren.
Web Developer Extension

Om dette nyhedsbrev

Dette nyhedsbrev udsendes vederlagsfrit og uden forpligtelse af nogen art til alle dem, der gerne vil modtage det.

Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året, primært, når jeg har lavet nye websider på mit websted, Webdesign 101.

Nyhedsbrevet indeholder beskrivelse af de websider, der er nye eller har undergået en væsentlig opdatering, samt tips opsamlet på mine studierejser på nettet.

Til nye læsere!

Nogle af mine artikler er vigtigere end andre. Men de kan jo ikke stå på forsiden allesammen. Tjek derfor gamle udgaver af nyhedsbrevet i Nyhedsbrev arkivet.

Du kan afmelde dit abonnement på nyhedsbrevet ved at indtaste den email-adresse, der modtager nyhedsbrevet, i denne indtastningsboks:

Indtast din e-mail adresse

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet ved at indtaste din email-adresse i denne indtastningsboks:

Indtast din e-mail adresse

Jørgen Farum Jensen
Webdesign 101
10. juni 2004