Diverse artikler

Denne artikeloversigt omfatter

  • Artikler der ikke let lader sig rubricere under et af hovedmenuens punkter.
  • Visse artikler, der er opdateringer til ældre artikler i denne sektion.
  • Visse ældre artikler, der stadig kan have en interesse for nogle, i lettere bearbejdet form.

Artiklerne er groft sorteret i omvendt kronologisk orden, det vil sige med de nyeste nævnt først. Denne oversigt nævner ikke alle artikler på dette websted. Vil du have en mere fuldstændig artikelfortegnelse, må du bruge mit Site Map.

En del andre artikler, der også falder uden for den almindelige sektionsopdeling af artiklerne på dette websted, finder du i min “sandkasse”.

Sådan passer du bedst på din online sikkerhed

Nu om dage er det ganske normalt at vi bruger meget tid på at færdes online. Vi kan finde nærmest alting på internettet. Derudover er vi mange der bruger det til både arbejde og skole. Men netop fordi vi er så aktive online, så betyder det også, at vi skal være ekstra forsigtige.

Har du styr på din IP-adresse?

Hvis vi går bare 10 år tilbage, så er der en væsentlig stigning i internetforbrug verden over. Du kan næsten finde hvad som helst på en af de mange digitale platforme der findes. Men nu hvor du er mere online end nogensinde før, så er du også ekstra udsat. Her er der blandt andet tale om virusser og hackere. De fleste mennesker kan ikke gå ret mange dage uden at bruge internettet, og det er primært fordi det er blevet et af vores vigtigste og bedste redskaber overhovedet. Alting kan hurtigt blive slået op, og mange af os lever af at være online, f.eks. webdesignere. Jo mere tid du bruger på internettet, jo mere påpasselig skal du også være. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at de fleste mennesker glemmer at være opmærksomme, når først de har været på nettet et par timer. Så hvordan kan du bedst sikre dig selv? Find din ip-adresse er noget af det første du skal vide hvordan du finder. Med en IP-adresse kan du se hvor du befinder dig henne i forhold til hvad for en enhed du benytter dig af. Mange vælger helt at usynliggøre sig selv, så andre ikke længere kan finde deres IP-adresser. Dette kan mindske hackerangreb på sigt.

Tips til din online sikkerhed

Måske tænker du, at muligheden for at få en virus eller blive ramt af en hacker er minimal. Det er dog langt fra tilfældet. Du vil blive overrasket over, hvor dårligt mange websteder er lavet, og derfor ender du nemt i højrisiko-zonen, hvis du surfer meget rundt på internettet. Det er aldrig noget vi tænker over før det er for sent, og så er det bestemt ikke lige så let et problem at løse. Hvis du skal bruge internettet til dit arbejde, så bør du sørge for, at alting er som det skal være når det drejer sig om online sikkerhed. Hvis du er i tvivl omkring hvor og hvordan du skal starte, så kan du passende tage et kig på disse 4 tips og tricks til digital sikkerhed. På den måde får du som minimum en god guide til, hvordan du for alvor kommer i gang med at oppe sin sikkerhed inden det er for sent.

Denne side er senest opdateret: 8. April, 2021