Dean Edwards’ IE 7 patch

Dean Edwards’ IE 7 patch er noget JavaScript, som indlæses på en webside.

Når det er sket, opfører en række af de egenskaber, attributter og markører, der ellers er problemer med i Internet Explorer, sig som de skal ifølge W3C-standarden,og som de i øvrigt gør i alle andre moderne browsere.

Den praktiske konsekvens af dette er, at vi hermed som websidekonstruktører får adgang til en hel del muligheder, vi ellers har fraskrevet os.

Hvilke det er, fremgår til dels af linksene her til højre, der refererer til en række websider, hvor jeg forklarer nærmere om, hvori problemet består, og hvad der nu er muligt, som ikke før var muligt.

Det vil sige, der er ikke tale om noget, der har været eller er umuligt at udføre. Kun, at den ønskede virkning udebliver, hvis den side, hvor denne eller hin egenskab er anvendt, læses med Internet Explorer. Og det er jo som regel tilfældet.

Bemærk, at jeg med vilje har undladt navigationsbjælken foroven på eksempelsiderne.

Dean Edwards hjemmeside

Der er en del mere at sige om sagen end jeg gør i denne artikel og i mine eksempler. Jeg koncentrerer mig om eksempler på det, som jeg synes har mest nyttevirkning for mig.

Du kan få mere at vide om IE 7 på Dean Edwards hjemmeside om sagen: IE 7 Introduktion.

Sådan gør du

Indsæt et Javascript i head-delen af din side:

<!--[if lt IE 7]>
<script 
src="/ie7/ie7-standard.js" 
type="text/javascript">
</script>
<![endif]-->

Det er alt hvad du behøver at gøre for at få adgang til at anvende de selektorer, egenskaber og html-markører, der er listet til højre, plus en del mere, som du finder beskrevet på Dean Edwards’ ovennævnte websted.

I ovenstående kodestump er script-markøren omklamret af Microsofts betingede kommentarer. Det er en teknik, som kun Microsoft browsere forstår, og som sikrer, at kun Internet Explorer med et versionsnummer mindre end 7 indlæser scriptet.

Standard-scriptet, der er anvendt i eksemplet, fylder ca. 32 kilobyte. Du kan anvende en pakket udgave af scriptet, ie7-stand-p.js, for at nedsætte vægten af dette script til ca. 18 kilobyte.

Vigtige egenskaber

Eksempelsiderne bekriver side for side den omtalte selektor eller egenskab og hvad virkningen af IE 7 er, når siden betragtes med Internet Explorer.

Jeg har ikke skrevet lige meget om de forskellige selektorer og egenskaber. De egenskaber, hvor jeg har gjort lidt mere ud af det, er:

Forum

IE 7 understøttes af brugerne og ikke mindst af Dean Edwards selv som moderator i et fortræffeligt forum på sourceforge.net.

Her kan du stille alle mulige spørgsmål om brugen af IE 7 og regne med hurtige svar, ofte fra mester selv.

22. marts 2005

Misteltenen

IE kan ikke håndtere stylesheets med forskellige medietyper. Det har bl.a. den konsekvens, at du ikke kan bruge print stylesheets på de sider, hvor IE7 er indlæst. Dermed bliver IE7 primært et værktøj til design af sider, hvor det visuelle udtryk er det afgørende.

Dean Edwards har lovet en opdateret udgave i nær fremtid, hvor denne og andre fejl og mangler er rettet.

Understøttede CSS2 selektorer

Understøttede CSS2 egenskaber

Understøttede html-elementer

Abonnér på nyhedsbrev
Søg på siderne
Anbefal siden til en ven

Online support

Hvis du bliver abonnent på mit nyhedsbrev får du en (næsten) øjeblikkelig e-mail opdatering når der kommer nye og opdaterede websider på dette websted, samt orientering om de rettelser og kommentarer, min "kunder" har til websiderne og til mine bøger.

Du kan læse mere om denne sag på websiden Nyhedsbrev.