Thomas Brattli's Slidemenu

Thomas Brattli er en amerikansk webdesigner, der især har kastet sig over konstruktion af DHTML applikationer, herunder menuer, men også andre spændende store og små scripts. Du finder Thomas' scripts på www.dhtmlcentral.com..

Det projekt, jeg præsenterer her, hedder SlideMenu og dets funktionalitet er umiddelbart givet ved eksemplet til venstre.

Som så mange ander af den slags scripts, skal du nok bruge et par timer for at finde ud af, hvorledes du kan tilrette scriptet til den website, du vil anvende det på. Scriptet er gratis at anvende, men Thomas bevarer copyright, hvilket betyder at du ikke må anvende det, uden at de indlejrede copyright-meddelelser bevares.

Scriptet, der laver menuen til venstre, er det eksempel, der er indeholdt i den zip-fil, du kan downloade fra dhtmlcentral.com. Dette script lider en smule under, at der er klippet en hæl og hugget en tå for at grafikken til at gå pænt op. Der skal files lidt på det, hvis du vil anvende nogle andre grafikker. Det lider også af en temmelig sjusket CSS-syntaks, der gør at menuen stort set kun kan vises i en meget fejltolerant browser, det vil sige Internet Explorer.

Du finder en samling menu-scripts fra Thomas Brattlis hånd i sektionen Cool Menus.

Senest opdateret: 12. juli 2002