Webdesign 101 » Dynamisk HTML » DHTML modulbibliotek

DHTML modulbibliotek: Oversigt

Et dynamisk HTML modulbibliotek er en samling JavaScript uni­ver­sal­funk­tioner, der kan anvendes til at mani­pulere med web­sidens HTML-ele­menter.

Der er mange udmærkede DHTML-modul­biblioteker i Public Domain. På disse sider finder du imidlertid hjælp til at lave dit eget.

Et modulbibliotek kaldes på engelsk for API - Application Programming Interface, altså et mellemled mellem en applikation og programmøren. ET DHTML modulbibliotek er således en samling af universalfunktioner, der gør det nemt at anvende forskellige DHTML-effekter uden at skulle programmere hver enkelt effekt fra bunden.

Disse sider demonstrerer ved hjælp af en række eksempler, hvordan du kan udvikle de enkelte moduler i et sådant bibliotek.

Vis og skjul et element
I denne artikel gennemgås, hvorledes et element vises og skjules ved hjælp af visibility-attributten, og jeg forklarer, hvordan du sikrer dig, at det virker i alle (moderne) browsere.
Vis og skjul et element
Universalfunktion
Vis-og-skjul-teknikken udvikles til et par universalfunktioner, der kan vise og skjule et vilkårligt element.
Universalfunktioner.
Flyt et element (Blokvariable)
Universalfunktion til at flytte et element til et bestemt sted på websiden. Præsentation af ideen om en blokvariabel, der repræsenterer elementet i alle browsere.
Flyt et element.
flytMed()-funktion og animering
Universalfunktion, der flytter et element med et antal pixel i stedet for til et bestemt sted. En slider, der glidende flytter et element.
flytMed()-funktion og animering.
Centrering af et element
Universalfunktioner til vandret og lodret centrering af et element i browservinduet.
Centrering.
Display-attributten
Vis og skjul et element ved hjælp af display-attributten, der gi'r dig flere strenge at spille på end visibility-attributten.
Display-attributten.
Clip-attributten
3 artikler om clip-attributten og hvorledes du kan bruge den til interessante og nyttige effekter.
Clip-attributten.
Ændring af et elements tekstindhold
En artikel, der demonstrerer, hvorledes du kan supplere modulbiblioteket med egne funktioner for at opnå netop den effekt, du har brug for...
Vis og skjul et element.
DHTM API demoside
Demonstration af funktionerne. Download scriptet.
Vis og skjul et element

E-mail nyhedsbrev

Vælg normal præsentation

Vis siden som den ser ud i udskrift Send siden til udskrift.