Forsiden » Generelt/Servicesider » Webdesign med XHTML

Webdesign med XHTML

Omkring nytåret 2002/2003 udgav forlaget Globe min bog "Webdesign - illustreret håndbog". Målet med den bog var at skabe en grundbog for det håndværk, som web-sidekonstruktion er. Den gode modtagelse, bogen har fået, tyder på at målet er nået.

I den bog måtte jeg nødvendigvis af hensyn til omfanget sætte nogle grænser for, hvor dybt i materien, jeg kunne gå. Mit eget ønske om at uddybe nogle af de emner, der var beskrevet i den første bog, rimede således godt med forlagets ønske om at publicere en bog om websidekonstruktion med XHTML.

Bogen bygger videre på den viden om HTML 4, du muligvis allerede har. Men jeg har medtaget så meget grundlæggende stof, at bogen også kan være nyttig for den mindre erfarne, der vil kunne anvende bogen som en indføring i websidekonstruktion på en mere moderne og fremtidsrettet måde, end hvad der kan opnås med HTML.

Hvem: Programmering med XHTML er skrevet for dem, der ønsker at lave hjemmesider efter de mest moderne metoder og som lægger vægt på at lave stabile websider, der er fremtidssikrede, brugervenlige og maksimalt tilgængelige. Bogen kan anvendes af både begyndere og af dem, der allerede har en baggrund i kendskab til HTML og stylesheets.

Hvorfor: Bogen gennemgår i detaljer fordelene ved websidekonstruktion med XHTML i henhold til de standarder, der er fastlagt af World Wide Web Consortium og demonstrerer med mange eksempler og illustrationer den konkrete struktur- og præsentationsformatering af dokumenter til offentliggørelse på WWW. Et kapitel er helliget de nye teknologier, der kan tages i anvendelse for at gøre det lettere for publikum at finde informationer på nettet.

Hvad: XHTML-standarden for opmærkning af websider er en videreudvikling af HTML-standarden og danner bro mellem HTML og XML-standarden, en generel standard for dataoverførsel og -præsentation. Websider konstrueret med XHTML er derfor i overensstemmelse med gældende standarder. Det er vigtigt i forhold til fremtidssikring og tilgængelighed.

Læs bl.a. om

Bogen omfatter adskillige appendikser, herunder fuldstændige oversigter over alle XHTML-markører og deres attributter, samt en omfattende oversigt over elementernes stylesheet-egenskaber.

Forfatteren er Jørgen Farum Jensen, der har betydelig praktisk erfaring som webudvikler og i en årrække har undervist i webdesign, og er forfatter til bestselleren "Webdesign– illustreret håndbog". Jørgen Farum Jensen driver også webstedet www.webdesign101.dk, der understøtter og supplerer bogens eksempler.

Globes hjemmeside om bogen

17. april 2004

I denne sektion

Webdesign – illustreret håndbog

Min første bog med ovenstående titel er i løbet af kort tid slået igennem som grundbogen for dem, der ønsker at lære sig websidekonstruktion, og tillige ønsker at gøre det på en håndværksmæssig solid måde. Køb den hos forlaget Globe.

Vedr. kildekode

Kildekode til bogens eksempler finder du i denne sektion på websiden Kildekode.

Jørgen Farum Jensen, 17. april 2004.

Du kan tegne et gratis abonnement på mit nyhedsbrev eller anbefale denne side til en ven ved at benytte de to indtastningsfelter herunder.

E-mail adresse for nyhedsbrev
Din vens e-mail adresse
Klik på mærket for at få information om min bog om webdesign med XHTML Klik på mærket for at få information om min bog om websidekonstruktion Klik på mærket for at få information om min nethotel-sponsor [Valid RSS] Højreklik for at kopiere adressen på min nyhedskanal